Wednesday, April 29, 2009

FOUNDATIONS AND POWDERS


FOUNDATIONS

Mary Kay Medium-Coverage Foundation
Memberi perlindungan sempurna dengan rasa ringan yang melembap sambil mengawal minyak sehingga 8 jam lamanya. Paling sesuai untuk kulit yang berminyak.


Mary Kay Full-Coverage Foundation
Memberi perlindungan sempurna dengan penampilan dan rasa natural yang membekalkan lembapan sehingga 6 jam. Paling sesuai untuk kulit jenis normal hingga kering.

Terdapat di dalam warna2 berikut mengikut kesesuaian warna kulit anda.
Ivory 104
Ivory 200
Beige 304
Beige 400
Bronze 500

Mary Kay Creme-To-Powder Foundation
Produk dua dalam satu hebat meluncur seperti krim untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan, kemudian mengering menjadi kemasan matte berbedak yang lembut. Ringan tanpa minyak. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Terdapat di dalam warna2 berikut mengikut kesesuaian warna kulit anda.
Ivory 1
Ivory 2
Beige 1
Beige 2
Beige 4

Mary Kay Mineral Powder Foundation
Merupakan bedak ringan yang berpadu secara mudah untuk menampilkan wajah yang natural, tanpa cela. Ia adalah penyempurna kulit yang menghapuskan garis-garis, kedutan dan ketidaksempurnaan lain. Ia juga tahan pindahan dan tidak mudah pudar di tengahari. Pilihan tepat setiap wanita.

Terdapat di dalam warna2 berikut mengikut kesesuaian warna kulit anda.
Ivory 1
Ivory 2
Beige 1
Beige 2
Bronze 1

POWDERS
Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder
Lut cahaya, berkilau, lembut bak sutera. Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder baru adalah ringan dan memberikan lapisan limunan liputan penyerapan minyak untuk memastikan mekap kelihatan segar.
Terdapat di dalam warna2 berikut mengikut kesesuaian warna kulit anda.
Ivory 1
Ivory 2
Beige 1
Beige 2
Bronze 1

MK Signature Loose Powder
Membantu mengawal kilat dan memastikan kulit anda kelihatan segar dengan MK Signature Loose Powder. Pilihan ronanya sungguh cantik.
Terdapat di dalam warna2 berikut mengikut kesesuaian warna kulit anda.
Ivory 1
Ivory 2
Beige 1
Beige 2
Bronze 1


MARY KAY ACCESSORIES

Mary Kay Compact (Empty), RM55
Compact Cheek Color Brush, RM10
Compact Powder Brush, RM15
Mary Kay Eye Applicator, pk/2, RM8
Cosmetic Sponge, pk/2, RM10
Mary Kay Mineral Foundation Brush, RM65
Mary Kay Retractable Lip Color Brush, RM10

Tuesday, April 28, 2009

SATIN LIPS


SATIN LIPS LIP-MASK-EFFECT

Berikut adalah perubahan yang berlaku selepas menggunakan Mary Kay Satin Lips Mask.

Ni gambar sebelum guna Lip Mask. Bibir nampak agak pucat..


Yang ni pula gambar selepas guna Lip Mask. Bibir nampak kemerah2an..Lebih moisture..

Bibir juga perlu penjagaan rapi. Kalau kita asyik "tenyeh" bibir kita ni dgn lipstick, lama2 akan merosakkan bibir kita dan terjadinya kekeringan dan bibir pecah. Nak2 pula kalau kita guna lipstick yg mempunyai kandungan yg merbahaya.

Lip Mask ni penting untuk kita membersihkan dan membuang sel-sel kulit mati dibibir kita akibat beberapa faktor spt pemakaian lipstick yang berterusan dan sebagainya. Penggunaan adalah seminggu sekali dan di sapu di bibir selama lebih kurang 2-3 minutes sebelum dicuci. Selepas guna Lip Mask, barulah kita guna Lip Balm utk melembapkan bibir dan seterusnya pemakaian lipstick. Baru nampak MARVELLAOUS gitu...

Lipstick Mary Kay juga selamat digunakan kerana ianya tidak mengandungi "LEAD". Org yg mempunyai kanser pun boleh menggunakan lipstick Mary Kay, inikan pula org yg sihat walafiat...sudah tentu selamat memakainya..

TESTIMONIAL ROKIE

 




Alhamdulillah..sy rasa amat berpuashati dan berbaloi sgt dengan Mary Kay nih... Nak tahu kenapa?
1) Wajah sy yg sebelum nih agak kusam, dah nampak semakin berseri.
2) Pigmentasi yg agak ketara sebelum nih dah semakin pudar.
3) Tona yang tidak sekata sebelum nih pun dah dapat diatasi.
4) Kulit wajah yg kering sebelum nih, kelihatan lebih moist skrg nih..
5) Kulit sy nampak lebih segar, licin dan gebu.
6) Whitehead dan blackhead pun sudah tidak menjelma.
7) Lingkaran mata hitam dan "eye bag" pun dah dapat diatasi.

TAK PERCAYA?Bandingkanlah dengan gambar sebelum sy pakai Mary Kay nih..


Dan yang paling best, kebanyakan org yg sy jumpa, beritahu sy kelihatan jauh lebih muda dari usia sebenar sy.....seronok sgt...
Terima Kasih MARY KAY....!!!!

Monday, April 27, 2009

TESTIMONIAL PENGGUNAAN MASK


BERIKUT ADALAH GAMBAR KAKAK IPAR SAYA..

BEFORE AND AFTER MASK-EFFECT...

Umur beliau dah 50 tahun...dlm facial session tersebut, beliau telah mencuba Set Botanical F2 + F3...beliau telah memakai "mask" pada sebelah wajah sahaja iaitu di sebelah kiri...


Ni gambar sebelum memakai mask...tiada apa2 perbezaan di sebelah wajah kiri dan kanan..


Ni gambar selepas memakai mask..kelihatan wajah di sebelah kiri lebih terangkat dan kelihatan lebih anjal...ternyata nmpk wajah beliau senget sebelah...