Tuesday, May 5, 2009

TESTIMONIAL 1

Berikut adalah testimonial saya sendiri..

Sebelum memakai produk Mary Kay, kulit wajah saya agak kering, tone tak sekata dan nampak kusam. Terdapat jeragat di kedua2 belah bawah mata. Lingkaran hitam di sekeliling mata agak ketara dan kelihatan "eye bag" di bawah mata. Dan garis2 kedut (di bhgn atas mulut) agak ketara...

Memandangkan sebelum ini saya memakai produk tempatan yg ada hidrokinon dan pengelupasan (dan dlm jangkamasa yg agak lama), saya harus bermula dengan Set Botanical Formula 1 untuk menyeimbangkan dan memulihkan semula kulit wajah saya.

Sbg permulaan, saya telah menggunakan set seperti berikut:-
1) Formula 1 - Cleanser
2) Formula 1 - Mask
3) Formula 1 - Freshener
4) Formula 2 - Moisturiser
5) Oil-Free Hydrating Gel
6) TimeWise Night Solution
7) TimeWise Targeted Action Eye Revitaliser

Pigmentation, kusam, tone tak sekata, nampak agak berumur..

Selepas 2 bulan menggunakan Set Botanical, saya merasakan kulit saya bertambah baik...lalu sy terus bertukar ke Set TimeWise (Normal to Dry Skin). Selepas bbrp minggu menggunakan Set TimeWise, sy merasakan kulit sy semakin halus dan kekusaman semakin hilang.. keserian di wajah semakin terserlah... bbrp minggu selepas tu, sy menggunakan Replenishing Serum+C sbg supplement untuk menganjalkan dan menghaluskan struktur kulit sy semula.. genap sebulan menggunakan Replenishing Serum+C, sy tambah satu lagi supplement iaitu PureWhite Essence untuk menghilangkan pigmentation / dark spots di wajah.

Berikut adalah perubahan di wajah sy... teramatlah senang hati untuk sy tunjukkan kpd anda semua supaya anda dpt melihat sendiri perubahannya (walaupun malu sebenarnya esp nak tunjuk gambar yg sebelum tuh...)... Bagi sy, tak guna kalau kita melobi sana sini tentang kebaikan produk sekiranya kita sendiri tidak dpt membuktikan kebaikannya kpd diri kita dahulu... Bila kita sendiri yakin, org lain akan lebih yakin...

WAJAHKU SELEPAS PEMAKAIAN HAMPIR 5 BULAN PRODUK MARY KAY..

Nampak lebih berseri, gebu, kulit semakin halus, tone sekata, pigmentation semakin pudar, kulit nampak begitu "moist"...tak spt sblm ini nmpk begitu kering.. yg pasti, ku nmpk lebih muda dr sebelumnya...

Set yang sy guna sekarang...

Skin Care
1) TimeWise 3-in-1 Cleanser (Normal to Dry)
2) TimeWise Age-Fighting Moisturiser (Normal to Dry)
3) F1 Mask
4) Oil Free Hydrating Gel
5) PureWhite Essence

Cosmetics
1) Medium Coverage Foundation (Ivory 200)
2) Mineral Powder Foundation (Ivory 2)
3) Creme Lipstick
4) Nourishine Lip Gloss

Actually semua cosmetics sy dah bertukar ke Mary Kay termasuklah minyak wanginyer sy guna Journey..sedap baunya...



TESTIMONIAL 2

Berikut adalah testimoni kawan saya. Wajah sebelum.
Pigmentation yg agak ketara....pori-pori agak besar dan tone jugak tidak sekata...perhatikan di bahagian bawah mata yg begitu hitam..

Beliau telah menggunakan set berikut:
1) TimeWise 3-in-1 Cleanser (Normal to dry skin)
2) TimeWise Age-Fighting Moisturiser (Normal to dry skin)
3) Oil Free Hydrating Gel
4) Formula 2 - Mask
5) TimeWise Replenishing Serum+C

Dan ini pula perubahan yg berlaku seterusnya...setelah lebih 6 bulan pemakaian produk Mary Kay...Halus betul kulit beliau....pipi pun nmpk lebih anjal... amat ketara sekali pigmentation yg semakin pudar...Beliau masih meneruskan dengan pemakaian Set TimeWise dan menambah PureWhite Essence sbg supplement..

Monday, May 4, 2009

BERMINAT UNTUK JADI PERUNDING KECANTIKAN BEBAS MARY KAY?


Anda cuma perlu bayar yuran keahlian RM180 sahaja (keahlian seumur hidup) untuk mendapatkan Starter Kit dan RM30 untuk menghadiri ESRS class.

Di dalam Starter Kit mengandungi items berikut:-
1) Sebuah bag Mary Kay..
2) 1 Set SkinCare TimeWise - Cleanser & Moisturiser (worth RM220)
3) 2 Medium Coverage Foundation (Ivory 200 & Beige 304) (Worth RM120)
4) Sample products spt Set TimeWise, Day & Night Solution, Lipstick, etc.
5) Facial tools seperti facial cloth, mirror, etc.
6) Manual & product guide.

Untuk barangan di atas, anda hanya perlu membayar RM180 sahaja (nilai sebenar adalah RM520).

NAK TAHU APA BENEFITS YG ANDA BOLEH DAPAT????

1. Sekiranya achieve points, anda boleh beli product dengan harga diskaun.

2. Monthly bonus promotion yg merupakan FREE GIFT dari Mary Kay.

3. New Consultant Bonus Program (NCB) iaitu satu program konsisten selama 120 hari. Anda akan menikmati produk bonus secara percuma.

4. Ladder of Success Program (Quarterly). Merupakan program insentif yg direka untuk menggalakkan semua BC mencapai matlamat jualan peribadi secara konsisten. Merupakan FREE GIFT dari Mary Kay spt Jewellery Set dsbgnya.

5. Team Building Program. FREE GIFT dari Mary Kay sekiranya anda recruit new members.

6. Hostess Program iaitu menarik pelanggan anda ke Program Tuan Rumah Mary Kay dan mereka boleh mendapat FREE Mary Kay Hostess Gifts or products.

7. Overseas trip.

8. Retail profits.

9. Commission from our recruitment.

10. Recognition & hadiah2 menarik dr company.

DAN BANYAK LAGI DAN LAGI DAN LAGI.....

JOMMM….jgn lepaskan peluang keemasan ini…

Saturday, May 2, 2009

MY "I" STORY

BAGAIMANA SAYA BERMULA?


Di ruangan ini, saya ingin ingin berkongsi cerita dengan anda semua bagaimana saya boleh melibatkan diri dalam dunia Mary Kay.

Saya adalah seorang yang sangat mementingkan kecantikan. Sejak dari kecil, ciri-ciri itu telah jelas kelihatan, apatah lagi bila usia semakin meningkat dewasa. Bagaimanapun, pengetahuan saya di dalam penjagaan kulit wajah, tidak saya titikberatkan kerana boleh dikategorikan, saya sebagai insan yang sangat bertuah kerana dikurniakan kulit yang tiada bermasalah.

Tahun berganti tahun, selaras dengan usia yang semakin meningkat, kulit menjadi semakin kering dan kusam dan jeragat mula kelihatan. Ramai kawan-kawan yang tegur tetapi tidak saya hiraukan. Ini adalah kerana saya tidak suka bertukar-tukar produk dan tetap setia dengan produk yang sama selama hampir 10 tahun. Sehinggalah apabila saya diperkenalkan kepada produk Mary Kay oleh salah seorang kawan saya.

Produk pertama yang saya cuba adalah Oil-Free Hydrating Gel untuk mengatasi masalah kekeringan di wajah dan juga Medium Coverage Foundation untuk perlindungan kulit. Saya merasa amat teruja kerana setelah beberapa minggu memakai Oil-Free Hydrating Gel, kulit saya menjadi lebih "moist" dan ini membuatkan saya mengambil keputusan untuk bertukar ke produk Mary Kay dan seterusnya meninggalkan produk lama yang hampir 10 tahun itu.

Pada 21 November 2008, saya telah menandatangani Independent Beauty Consultant Agreement form dan seterusnya bergelar Mary Kay Beauty Consultant (BC). Tujuan utama saya untuk menjadi BC adalah semata-mata untuk kegunaan sendiri dan pada masa yang sama untuk mendapatkan diskaun yang ditawarkan sebagai seorang BC.

Di awal pembabitan sebagai seorang BC, saya tidak terfikir akan begitu serius di dalam bidang ini. Namun, setelah mendapat banyak kebaikan dari produk Mary Kay, maka bermulalah perkongsian demi perkongsian dengan wanita-wanita lain. Kebaikan yang saya perolehi bukan sahaja tentang produknya, malahan dari segala aspek. Mary Kay bukan sahaja membina kecantikan luaran, malahan dia juga membina kecantikan dalaman dengan menjadikan setiap Beauty Consultantnya untuk menjadi insan yang lebih baik dengan berprinsipkan Golden Rule "
Do unto others as you would have them do unto me"....its priority "God first, family second and career third" dan "Go-Give Spirit"...Semua ini saya belum pernah jumpa di dalam mana2 syarikat lain.. dan itulah istimewanya Mary Kay selaras dengan misinya "Enriching Women's Live"..

Saya telah mula mempelajari cara-cara untuk mengadakan Skin Care Class (SCC) dan seterusnya menghadiri kelas ESRS untuk persediaan sebagai seorang BC. Hasil dari SCC yang berterusan, saya telah mendapat jualan yang amat memberangsangkan setiap bulan dan pada masa yang sama, saya telah mula merekrut. Apabila anugerah demi anugerah yang saya terima spt Queen of Sales, Queen of Recruit, ianya telah menaikkan lagi semangat saya untuk terus berusaha.

Pada April 2009, saya telah menghadiri kelas Red Jacket University (RJU). Di sini, saya lebih fokus untuk menjadi seorang Leader dan seterusnya impian untuk bergelar Sales Director semakin berkobar-kobar.

Setelah 10 bulan menyertai Mary Kay, iaitu pada October 2009, saya Debut sebagai Mary Kay Independent Sales Director dan mempunyai unit sendiri yang saya namakan "
Beaute' Butterfly Unit". Kenapa saya memilih nama ini? Kerana saya ingin jadikan semua wanita itu cantik.. bukan sahaja kecantikan luaran, malahan kecantikan dalaman dan juga kecantikan di dalam seluruh kehidupan mereka.

Sehingga ke hari ini (October 2012), saya telah berjaya menjadikan 3 orang unit saya sebagai Sales Director dan sekarang mempunyai lebih 150 orang Beauty Consultants yang bernaung di bawah Beaute' Butterfly Unit. Tugas saya sudah tentu untuk merealisasikan impian mereka untuk berjaya bersama-sama..

Berikut adalah antara perjalanan dan pencapaian saya di dalam Mary Kay:-

Nov 2008 Beauty Consultant
Jan 2009 Senior Beauty Consultant
Feb 2009 Team Builder
Mar 2009 Team Leader
Apr 2009 Future Sales Director
Oct 2009 Independent Sales Director (SD)
Aug 2011 Independent Senior Sales Director (SSD)

Pencapaian (2009 - 2012)

==> Malaysian Red Jacket Rally (MRJR) (2009)
==> New SD Challenge - Fabulous 50s (2010)
==> New SD Challenge - Catch the Dream, Dallas, Texas (2010)
==> New SD Challenge - Honour Society Achiever (2010)
==> Wall of Fame Achiever (2011)
==> Party of the Year - POTY (2010, 2011, 2012)
==> Go-China Seminar, Hangzhou (2010, 2012)
==> Red Jacket Development Day (2010, 2011)
==> Red Jacket Retreat (RJR) (2012)
==> Asia Pacific Red Jacket Rally (APRJR), Hangzhou (2011, 2012)
==> Diamond Rings for Court of Personal Sales (2010, 2011, 2012)
==> Diamond Rings for Court of Sharing (2010, 2011, 2012)
        - 2nd Runner Up - 2011
        - Queen of Sharing - 2012
==> Diamond Rings for Court of Unit Production (2011, 2012)
==> Triple Stars Achiever (2011, 2012)
==> Pink Car Achiever (Pink Corolla Altis) (2011)
==> Top Directors Trip (TDT), Paris (2012)

Syukur Alhamdulillah.. Semua ini memang tidak pernah saya bayangkan pada mula-mula saya membuat keputusan untuk menjadi Mary Kay Beauty Consultant.

Semuanya bermula dengan bermodalkan RM180 sahaja. Anda juga boleh melakukannya.. Hubungi saya pada bila-bila masa untuk mengetahui peluang kerjaya yang menarik ini..

Dan kepada semua wanita-wanita yang bernaung di bawah unit Beaute' Butterfly, saya akan terus berusaha untuk membawa anda kepada impian anda dan semoga impian kita semua menjadi kenyataan...Aminn..

Friday, May 1, 2009

LIP AND EYE CARE

Lip Mask & Lip Balm
Hilangkan kulit kering di bibir dengan Satin Lips Lip Mask, kemudian lembapkannya dengan Lip Balm.

TimeWise Age-Fighting Lip Primer
1. Melawan garis-garis halus.
2. Melawan garis-garis halus serta mencegah lipstik daripada meleleh dan menjadi comot.
Dapatkan faedah anti-penuaan dan keunggulan dalam satu produk.

MK Signature Concealer
Menutup dan melindungi. Untuk kecacatan kecil, kita ada MK Signature Concealer dengan rona yang tepat untuk nada kulit anda.

Boleh didapati dalam 4 rona berikut.
Light Ivory
Ivory
Beige
Light Bronze
Bronze
Yellow

TimeWise Targeted-Action Eye Revitaliser
Mengurangkan lingkaran hitam.

TimeWise Age-Fighting Eye Cream
Menghilangkan sembap di bawah mata.

TimeWise Firming Eye Cream
1. Memejal
2. Mencerah
Di samping membekalkan pelembapan hebat kepada kulit halus di sekeliling mata anda dengan krim mata mewah yang juga mengurangkan garis halus dan kedutan.

Oil-Free Eye Make-up Remover
Menanggalkan mekap mata secara lembut dalam sekelip mata.