Wednesday, December 7, 2011

NEW GIFT FROM MARY KAY





Alhamdulillah... TQ Allah...

Inilah hasilnya dari usaha yg tidak pernah mengenal erti putus asa.. TQ Mary Kay.. and TQ untuk semua unit members Beaute' Butterfly Unit.. it's our achievement.. all of you can do it too..!!

Saturday, October 22, 2011

BENGKEL KECANTIKAN - MELAKA


Coming soon..!!!

BENGKEL KECANTIKAN - ALOR SETAR

BENGKEL KECANTIKAN - JOHOR BAHRU

Tarikh: 25 November 2012
Masa: 10.00am - 3.00pm
Tempat: JB Beauty Center, Suite No 13A.02, Level 13A, Menara Pelangi, Johor Bahru. Johor
Bayaran: RM10 sahaja (Utk Refreshments)
Tema: P.I.N.K

Aktiviti:
- Hand & Lip Spa
- Eye & Skin Care Session
- Make-Up Session
- MK World & MK Business Opportunity
- Ms Personality
- Lucky Draws, Individual Consultation, etc


Hubungi kak rokie (019-3525405) untuk tempahan tempat

BENGKEL KECANTIKAN - PENANG


BENGKEL KECANTIKAN - PENANG

Tarikh: 9 December 2012
Masa: 11.00am - 3.00pm
Tempat: Penang Beauty Center, 1797-1-11 Kompleks Auto World, Jalan Perusahaan, Juru Interchange, 13700 Prai, Pulau Pinang
Bayaran: RM10 sahaja (Utk Refreshments)
Tema: P.I.N.K

Aktiviti:
- Hand & Lip Spa
- Eye & Skin Care Session
- Make-Up Session
- MK World & MK Business Opportunity
- Ms Personality
- Lucky Draws, Individual Consultation, etc



BENGKEL KECANTIKAN JOHOR BAHRU


BENGKEL KECANTIKAN - JOHOR BAHRU

Tarikh: 23 December 2012
Masa: 11.00am - 3.00pm
Tempat: JB Beauty Center, Suite No 13A.02, Level 13A, Menara Pelangi, Johor Bahru. Johor
Bayaran: RM10 sahaja (Utk Refreshments)
Tema: P.I.N.K

Aktiviti:
- Hand & Lip Spa
- Eye & Skin Care Session
- Make-Up Session
- MK World & MK Business Opportunity
- Ms Personality
- Lucky Draws, Individual Consultation, etc

Klik pada gambar utk imej yang lebih jelas..


Hubungi kak rokie (019-3525405) untuk maklumat lanjut dan tempahan tempat duduk ya..

BENGKEL KECANTIKAN - CENTRAL REGION (KLANG VALLEY)

BENGKEL KECANTIKAN - KLANG VALLEY

Tarikh: 16 Dec 2012
Masa: 10.00am - 3.00pm
Tempat: Mary Kay, Tingkat 8, Jaya 33, No. 3 Jalan Semangat, Seksyen 13, Petaling Jaya, Selangor
Bayaran: RM10 sahaja (Utk Refreshments)
Tema: GLAMOUR & GLITTERS

SPECIAL FEATURES: Singing Performance (secara Akustik..)

Aktiviti:
- Hand & Lip Spa
- Eye & Skin Care Session
- Make-Up Session
- MK World & MK Business Opportunity
- Ms Personality
- Lucky Draws, Individual Consultation, etc
Klik pada gambar utk imej yang lebih jelas..


Hubungi kak rokie (019-3525405) untuk maklumat lanjut dan tempahan tempat duduk ya..

Monday, October 17, 2011

SEMINAR 2011

Salam semua..


Wahh... lama betul saya tak upload gambar-gambar baru di dalam blog ni ya. OK Event yang paling terbaru yang saya hadiri adalah Seminar 2011 yang bertempat di Berjaya Time Square Hotel pada 16-17 September 2011 yang lepas. Banyak kenangan manis semasa 2 hari 1 malam berada di sana. Pada hari pertama, 16 Sept, kami sampai di Berjaya Times Square untuk pendaftaran. Diikuti dengan Seminar sehingga pukul 5.00 petang. Ni antara gambar-gambar yang sempat diambil bersama-sama 2 offsprings saya..




Macam biasa, berebut-rebut nak naik Pink Car ni... ada yang sampai terkeluar kepala...hehe.. so cute..



Ini adalah 2 offsprings saya, SD Rozita dan SD Noraniza..


SEMINAR AWARDS NITE


Pada malamnya, kami menghadiri Awards Nite yang gilang gemilang. Alhamdulillah, pada malam tu, saya mendapat 3 bentuk cincin berlian untuk kategori COURTS OF PERSONAL SALES, COURTS OF SHARING, COURTS OF UNIT PRODUCTION dan seterusnya dinobatkan sebagai TRIPLE STARS ACHIEVER..

Triple Stars Achievers.. Really nice moment..




Three Diamond Rings..



Woww... they look gorgeous rite..!!


ROYAL RECEPTION

Antara yang mendapat jemputan untuk menghadiri Royal Reception pada malam Awards Nite..


With my beloved hubby..

Tuesday, July 19, 2011

SKIN CARE CLASS SECARA PERCUMA

Anda inginkan samples berikut secara PERCUMA?




Sudah tentu boleh. Anda cuma perlu menghadiri Skin Care Class yang saya anjurkan secara PERCUMA.

Di dalam Skin Care Class, saya memberi peluang kepada anda untuk mencuba produk Mary Kay buat pertama kali. Di dalam Skin Care Class tersebut, kebaikan yg bakal anda perolehi adalah seperti berikut:

Skin Analisis
Kulit anda akan dikenalpasti dan set penjagaan wajah yg sesuai akan dicadangkan kepada anda untuk mencuba sendiri.

Facial Session
Semasa facial session, anda akan diajar cara2 yang betul untuk membersihkan kulit wajah.

Antaranya:
- Hand Spa, Lip Spa, Eye Care
- Cara yg betul penggunaan Cleanser, Mask, Freshener dan Moisturiser



Basic Make-Up
Pada sessi ini, anda berpeluang untuk mencantikkan wajah anda dengan mengunakan barangan cosmetics dari Mary Kay. Antaranya seperti foundation, mineral powder foundation, eye primer, mineral eye color, eye brow, eye liner, mineral cheek color, creme lipstick, nourishine lip gloss dan macam2 lagi...

Peluang Kerjaya
Peluang kerjaya di dalam bidang kecantikan di samping dapat menambah pendapatan.

Free Consultation
Di akhir sessi, anda akan diberi consultation secare percuma.


Segala-galanya PERCUMA...

Kenapa percuma? Kerana konsep business di dalam Mary Kay, berkongsi secara ikhlas dengan wanita lain..

Sila hubungi kak rokie untuk mendapatkan Skin Care Class secara percuma...





Kak Rokie



HP: 019-3525405



eMail: rokie.mk@gmail.com
__________________

Wednesday, June 22, 2011

JOM SERTAI SAYA MEMBINA KERJAYA DI DALAM BIDANG KECANTIKAN

Kepada yang ingin membina kerjaya di dalam bidang kecantikan, ini adalah peluang keemasan anda. Jom sertai team Mary Kay bersama saya. Di bawah naungan Beaute' Butterfly Unit, saya akan membimbing anda untuk menjadi Mary Kay Beauty Consultant yang berjaya dan seterusnya mencapai impian yg diidam2kan.


Bagaimana saya bermula?

Pada November 2008, dengan hanya bermodalkan RM180, saya telah menandatangi Independent Beauty Consultant Agreement dengan tujuan asal untuk diri sendiri sahaja. Namun, setelah mendapat banyak kebaikan dari produk Mary Kay, maka bermulalah perkongsian demi perkongsian dengan wanita2 lain. Kebaikan yang saya perolehi bukan sahaja tentang produknya, malahan dari segala aspek. Malahan Mary Kay sendiri telah menjadikan setiap Beauty Consultantnya untuk menjadi insan yang lebih baik dengan berprinsipkan Golden Rule "Do unto others as you would have them do unto you"....its priority "God first, family second and career third" dan "Go-Give Spirit"...Semua ini saya belum pernah jumpa di dalam mana2 syarikat lain.. dan itulah istimewanya Mary Kay selaras dengan misinya "Enriching Women's Live"..


Setelah 10 bulan menyertai Mary Kay iaitu in Oct 2009, saya Debut sebagai Mary Kay Independent Sales Director dan mempunyai unit sendiri yang saya namakan Beaute' Butterfly Unit. Kenapa saya memilih nama ini? Kerana saya ingin jadikan semua wanita itu cantik.. bukan sahaja kecantikan luaran, malahan kecantikan dalaman dan juga kecantikan di dalam seluruh kehidupan mereka..




Apakah yang telah saya perolehi setelah menyertai Mary Kay?

Banyakkk sangat.... antaranya pendapatan yang lumayan, overseas trip, diamond rings, free gifts, keyakinan diri, recognition, personaliti dan penampilan yang lebih baik, ramai kawan dan juga penerapan nilai2 murni di dalam diri di mana ia menjadikan saya seorang yang lebih positif dan berwawasan, seorang yang sabar, cekal dan tidak mengenal putus asa, sentiasa ingin membantu sesama wanita lain dan banyak lagi sebenarnya..

Saya juga merasakan Mary Kay telah mengeratkan lagi hubungan saya bersama suami dan anak di mana kami bersama2 berusaha untuk mencapai impian bersama. Hubungan sesama MK sisters juga telah menjadikan kami sangat akrab seperti hubungan adik beradik. Semua ini hanya dapat saya perolehi setelah menyertai Mary Kay.


Sebahagian daripada Beaute' Butterfly Unit Members (Taken during Career Conference 2011 @ 16 April 2011)



Sekiranya anda juga mempunyai impian untuk mengubah kehidupan anda, marilah sama2 menyertai saya di dalam bidang yang amat menarik ini.. Anda pasti teruja... sebagaimana saya...

Untuk maklumat lanjut, jangan segan silu untuk menghubungi saya ya..


Luv
rok / rokie
Mary Kay Independent Sales Director
HP: 019-3525405
eMail: rokie.mk@gmail.com

Wednesday, April 27, 2011

TIMEWISE REPLENISHING SERUM C

Waahh.. ini adalah produk kegemaran saya.. TimeWise Replenishing Serum C..
Ianya banyak membantu saya untuk mengurangkan masalah pigmentasi... di samping itu ia dapat menghaluskan, melembutkan dan menganjalkan kulit.. tu yang boleh membuatkan nampak "telur" di pipi tuh.. saya pakai setiap 3 bulan... mungkin harga dia agak mahal sikit tapi kesannya tersangat berbaloi-baloi... kena cuba dahulu, baru tahu..

Macam ada seorang kawan saya sebelum ini, puas juga saya rekomen dekat dia supaya pakai.. dia cakap mahal.. tapi bila dah cuba sekali, terus dia teruja.. setiap bulan dia order dengan saya.. Alhamdulillah banyak perubahan yang dia dah perolehi..


Tuesday, April 19, 2011

CAREER CONFERENCE 2011

Alhamdulillah... kami baru sahaja menghadiri Career Conference 2011 di Berjaya Times Square Hotel pada 16 April 2011. Banyak kenangan manis sepanjang satu hari di sana. Pelbagai penganugerahan dan tidak ketinggalan juga sesi motivasi untuk semua Mary Kay Beauty Consultant yang hadir pada hari itu. Selesai sahaja tirai Career Conference 2011 berlabuh, satu suntikan semangat yang membara untuk kami terus mencapai impian untuk Seminar 2011 pula.

Antara gambar-gambar yang sempat diambil semasa Career Conference tersebut.



Sebahagian Beaute' Butterfly Unit Members yang hadir pada hari itu

Salah satu pencapaian saya, Honor Society Achiever. Mendapat Pink Laptop dan Bumble Bee.
Ni lagi satu pencapaian iaitu Asia Pacific Red Jacket Rally (APRJR) di mana saya dengan dua orang my Future Off-Springs iaitu FSD Noraniza dan FSD Rozita akan bersama-sama ke Hangzhou, China pada 6 - 10 June 2011.








Thursday, January 13, 2011

TESTIMONIAL - IZ

Gadis manis baru berusia 25 tahun yang saya kenali dengan nama "IZ" ini telah menghubungi saya pada bulan June 2010 untuk mendapat consultation mengenai produk Mary Kay. Saya telah mempelawa beliau untuk menghadiri facial session di rumah saya di Taman Sutera, Kajang. Dan pada lewat petang 6 June 2010, kami telah bersua muka. Seingat saya pada masa itu, IZ baru sahaja pulang dari menghadiri majlis kenduri di rumah saudara beliau.

Di awal sesi consultation, saya telah menganalisis kulit beliau. Masalah yang paling ketara yang dihadapi oleh IZ adalah jerawat yang melata dan kulit yang sangat berminyak. Beliau telah mencuba pelbagai jenis produk tempatan sebelum ini tetapi kesan yang diperolehi oleh beliau adalah sangat teruk.

Berikut adalah gambar-gambar yang di ambil sebelum facial session.



Saya telah mencadangkan set Botanical sebagai permulaan. Setelah hampir sebulan menggunakan set Botanical, kulit IZ menunjukkan perubahan yang sangat positif iaitu jerawat yang semakin berkurangan dan kulit wajah semakin sekata dan kurang berminyak.


Dan sekarang, setelah melebihi 7 bulan IZ menggunakan produk Mary Kay, inilah hasil yang beliau perolehi.




Kulit beliau kelihatan sangat sihat, tone yang sekata dan minyak yang seimbang. Malahan IZ komen, jerawat pun dah macam "malu-malu" nak keluar sekarang ini. Alhamdulillah syukur sangat apabila saya melihat perubahan ini. Kepuasan yang tidak dapat digambarkan apabila dapat membantu orang lain untuk cantik.


Saya akan terus melihat perkembangan IZ dan pastikan beliau mendapat kepuasan dengan Mary Kay. Selepas ini, sudah tentu saya ingin merawat bahagian parut jerawat itu dengan set Microdermabrasion dan juga boleh suggest beliau bertukar ke Set Anti-Ageing TimeWise apabila tiba waktu yang sesuai utk beliau. Semoga IZ akan terus ceria dan akan berkongsi dengan wanita lain untuk membantu mereka mendapatkan kulit yang cantik dan sihat..