Monday, December 21, 2015

PELUANG PEKERJAAN DI DALAM BIDANG KECANTIKAN

Ingin membina kerjaya di dalam bidang kecantikan?

Ingin mencari pendapatan sampingan secara Full Time / Part Time?

Ingin mempunyai perniagaan sendiri? Tetapi tidak mempunyai modal yang besar?

Jom semuanya ada di sini. Saya ingin membuka peluang ini kepada wanita-wanita di luar sana yang berumur 18 tahun ke atas.

1. Yang ingin mencari pendapatan yang boleh mencecah 5 angka. Boleh dilakukan secara Part Time atau Full Time.
2. Yang berminat untuk mendalami bidang kecantikan.
3. Yang ingin meningkatkan ketrampilan dan keyakinan diri
4. Yang sukakan hadiah-hadiah dan penghargaan seperti cincin berlian, kereta percuma, percutian percuma, produk-produk percuma dan macam2 lagi.
5. Yang suka melancong ke luar negara secara percuma
6. Yang mempunyai keinginan untuk memajukan diri sendiri.
7. Yang mempunyai impian untuk berjaya.
8. Yang suka bekerja sendiri.
9. Yang suka masa yang fleksibel untuk bekerja.
10. Yang ingin menjadi "BOSS" untuk perniagaan sendiri.
11. Yang ingin bekerja sambil dapat memberi perhatian yang seimbang kepada famili.
Ada banyak lagi.

Sekiranya anda mempunyai keinginan seperti di atas, anda adalah orang-orang yang layak untuk menyertai bidang yang menarik ini. Anda boleh bermula dari ZERO kerana latihan intensif akan diberikan .

Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut ya. Kita boleh set temujanji untuk sembang-sembang dahulu.

Rokie
019-3525405

Nota:
Gambar2 dibawah adalah wanita-wanita yang telah mengorak langkah ke dalam bidang ini. Sijil diberikan selepas anda menghadiri kursus.





Sunday, December 20, 2015

NEED GROOMING CLASS?

Ya, saya menganjurkan Kelas / Bengkel Kecantikan secara personal / berkumpulan dan juga untuk Korporat (Untuk Syarikat, Kolej, University, Pertubuhan, Persatuan, Kelab2 dan sebagainya).

Antara Kelas/Bengkel Kecantikan yang saya anjurkan adalah seperti berikut:-
1. Kelas Penjagaan Kulit Wajah (Basic) - Demo & Praktikal
2. Kelas Penjagaan Kulit Wajah (Advanced) - Demo & Praktikal
3. Kelas Solekan Peribadi - Demo & Praktikal
4. Kelas Ketrampilan Diri & Imej (Seperti pemakaian hijab, pemilihan warna dan pakaian yang bersesuaian dan sebagainya) 

5. Kelas Khas seperti Body Care, Eye & Lips Care, Lipstick Party, Fragrance Party.

Kelas-kelas ini boleh diadakan secara personal (antara 2-4 orang) atau diadakan secara berkumpulan (10 - 20 orang). Boleh diadakan di tempat anda seperti di rumah, pejabat, kelab seperti persatuan, dewan dan sebagainya. Boleh juga diadakan di tempat saya (di Petaling Jaya). Segala peralatan untuk kelas2 tersebut saya sediakan.

Sekiranya anda menjadi Hostess saya iaitu dengan menjemput min 2 orang rakan untuk menyertai kelas ini, anda akan mendapat HADIAH ISTIMEWA.

Kepada yang berada di area Lembah Klang, boleh hubungi saya untuk set temujanji bila-bila masa.
Kepada yang berada di luar area Lembah Klang, jangan risau sebab saya mempunyai ramai rangkaian Consultants serata Malaysia. Saya juga boleh turun ke tempat anda untuk mengadakan Kelas2 Kecantikan ini.

Untuk maklumat lanjut dan ingin mengadakan temujanji dan perbincangan, hubungi saya ya.

Rokie (019-3525405)
Professional Beauty Consultant




Thursday, October 22, 2015

AKU YANG DULU, BUKANLAH YANG SEKARANG

Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang.. Dulu lain, sekarang lain.. hehe.. pasti ramai yang tahu dengan lirik lagu Tegar dan lagu nyanyian Allahyarham Dato SM Salim nih kan? Memang best lagu-lagu nih.. OK kita lupakan tentang lagu kerana saya ingin berkongsi sesuatu di sini.


Sepanjang saya bersama Mary Kay, saya selalu kedengaran kata-kata sebegini, "kak rokie bolehlah buat biz nih sebab kak rokie cantik.. kak rokie bergaya.. kak rokie itu.. kak rokie ini". hmm.. sebenarnya itu adalah apa yang anda nampak sekarang. Hakikatnya kita sama sahaja. 

Ni gambar saya sekarang. Yang ramai kenali saya sekarang. Saya telahpun memasuki usia 44 tahun. Bukan muda sangat pun kan. Kebanyakan yang sebaya dengan saya sudah pun mempunyai anak dara dan anak bujang yang besar. Yang dah bermenantu pun ada. Dan rata-rata yang saya jumpa yang seusia saya, mereka banyak menghabiskan masa dengan menguruskan rumahtangga hingga tidak sempat untuk memikirkan tentang keadaan diri sendiri. 


Ramai yang meneka umur saya awal 30an. Boleh percaya ker?



Berpeluang bersantai bersama rakan-rakan sealiran. Kehidupan yang lebih ceria.



Indahnya bila dapat menikmati kehidupan ini



Bergembira bersama mereka



Itu sekarang. Sebenarnya dahulu saya juga seperti anda. Dahulu saya adalah pekerja Bank. Masa saya banyak dihabiskan di tempat kerja dan menguruskan rumahtangga. Setiap hari, selepas balik dari kerja, saya pasti bergegas ke dapur untuk menyediakan makan malam. Letih? Mau tidak. Lebih-lebih lagi bila dah ada anak, lagilah letih dan tiada masa untuk fikir tentang diri sendiri. 

Cuba tengok gambar nih. Gambar 2005 sebelum saya menyertai Mary Kay. Saya menyertai Mary Kay pada bulan Nov 2008. Gambar 2013 dah mula ada perubahan dalam diri saya. Terasa kehidupan lebih ceria.


Gambar-gambar nih sekitar tahun 2009. Saya baru sahaja menyertai Mary Kay. Pada ketika ini wajah saya masih kusam tak bermaya. Tapi saya masih mampu berkongsi tentang kebaikan produk Mary Kay walaupun belum nampak perbezaan yang ketara pada diri sendiri. Pernah beberapa kali saya dinobatkan sebagai Unit Queen of Sales pada tahun 2009. Macam mana saya buat? Hanya perlu berkongsi secara ikhlas dari hati.


Perubahan yang berlaku. ESRS adalah kursus saya yang pertama di Mary Kay


Transformasi diri. Self Development Growth. Memang amat ketara perubahan dari segi keyakinan diri.


Bukan sahaja saya yang berubah, malahan saya seronok membawa perubahan pada wanita-wanita lain yang berdamping bersama saya. Satu kepuasan apabila melihat mereka juga berubah seperti saya. 


Macam mana ini terjadi? Sebenarnya saya sendiri tidak menyedari kerana perubahan ini berlaku sedikit demi sedikit. Dahulu, saya adalah seorang wanita yang sangat sederhana. Muka pun comot aja, kusam dan tidak bermaya. Pendiam. Low self-esteem. Seorang yang tidak mempunyai keyakinan diri. Selepas menyertai Mary Kay. memang banyak sangat perubahan yang saya dapat terutama dari segi self development growth. Saya dibentuk perlahan-lahan sehingga berupaya memimpin orang lain pula. Syukur sangat dipertemukan dengan Mary Kay.

Sekiranya Mary Kay boleh ubah saya.. kenapa anda tidak.. Saya bukanlah seorang yang sempurna tetapi saya berusaha untuk memperbaiki segala kekurangan dan kelemahan diri. Alhamdulillah.. suami pun semakin sayang.

Anda inginkan perubahan seperti saya? Saya sedia membantu dan berkongsi apa yang saya tahu. Jangan segan silu untuk bertanya dan menghubungi saya ya.

Rokie
Perunding Kecantikan Mary Kay
019-3525405

MARY KAY SEMINAR 2015

Assalam semua
Alhamdulillah,, hari ini saya dapat meluangkan masa untuk memasukkan entri di blog ini. Seperti biasa, setiap tahun, bulan September adalah bulan yang paling dinanti-nanti. Kerana pada bulan ini, Event yang terbesar di Mary Kay akan berlangsung. Kami akan sibuk dengan persediaan dan juga aktiviti yang sangat padat. Walaupun telah lebih sebulan Mary Kay Seminar 2015 berlalu, tetapi bahangnya masih terasa hingga ke hari ini. Semangat yang ditiupkan selama kami berSeminar telah menjadi pendorong yang kuat untuk kami terus melangkah menggapai impian di Mary Kay.

Sebelum Seminar, ada banyak aktiviti yang telah dirancangkan. Sempena kedatangan National yang kami sayangi iaitu SNSD Pam Fortenberry-Slate, kami memang seboleh-bolehnya ingin memaksimakan sepenuhnya masa untuk beraktivit bersama beliau.

Pada hari Rabu, 16 September 2015, seawal 10am, kami telah mengadakan Special Training bersama SNSD Pam, Yang layak hadir adalah Beauty Consultants yang telah berjaya mencapai cabaran yang telah ditetapkan.

Sebelum Training, kami berselfie dahulu. Perhati di belakang kami, begitu ramai yang hadir untuk mendapatkan ilmu dari National kami yang hebat.


Dua orang unit saya yang telah berjaya mencapai cabaran untuk hadir ke Special Training ini. Tahniah Syaza dan Fara. Mereka sangat gembira kerana dapat bergambar dengan SNSD Pam. Aura Pam memang sangat hebat.

Seterusnya pada pukul 2pm, kami mengadakan Guest Event untuk berkongsi peluang kerjaya kepada semua tetamu yang hadir. Lebih 100 tetamu yang telah hadir. Seramai 50 orang tetamu telah membuat keputusan untuk menyertai Mary Kay pada hari itu. Wow.. memang amat memberangsangkan.

Pam telah berkongsi tentang perjalanan kerjaya beliau di Mary Kay sehingga meniti kejayaan. 


Antara unit Beaute' Butterfly yang telah hadir ke Guest Event


Pada hari Khamis, 17 September 2015 pula, kami mengadakan Awards Nite untuk semua yang bernaung di bawah Pam Area. Seramai lebih 200 Beauty Consultants dan Sales Directors telah menghadiri Awards Nite ini dengan bertemakan UNSTOPPABLE. Semua berpakaian serba hijau pada malam tersebut . Tujuan Awards Nite ini diadakan adalah untuk meraikan kejayaan semua Sales Directors dan Beauty Consultants yang telah berusaha selama setahun untuk mencapainya. Ianya telah diadakan di Bukit Kiara Equetrian Resort dan bermula pada pukul 8pm.

Dewan yang telah dihias cantik


Sebahagian dari unit Beaute' Butterfly yang hadir pada malam itu


Alhamdulillah.. saya dinobatkan sebagai Queen of Sales 2015 (Directors category)


Dan banyak lagi penganugerahan yang diterima hingga saya sendiri pun dah lupa yang mana.. hihi



Pada hari Jumaat, 18 September 2015, hari yang ditunggu-tunggu telahpun tiba. Bermulanya Mary Kay Seminar pada tahun ini. Saya kongsikan beberapa keping gambar sepanjang Seminar pada hari Jumaat.

Sales Director suit kami telah bertukar kepada warna biru tahun ini.


Jom saya kongsikan banyak lagi gambar-gambar di sepanjang Seminar 2015.

Pentas yang dihias cantik 


My inspirations.. NSD in the making.. mudah-mudahan.. InshaaAllah


2 National Sales Directors yang saya kagumi


Special Luncheon bersama En Hubby.. salah satu pencapaian di Mary Kay


Bersama sebilangan unit Beaute' Butterfly yang hadir. Memang sakan berposing.








Bersama Directors dari Butterfly Future Area




Sesi "Debriefing" selepas selesai Seminar. Kami menetapkan matlamat untuk Seminar akan datang



Dan gambar-gambar berikut adalah di malam Awards Nite iaitu malam penganugerahan cincin-cincin berlian. Tema untuk area Pam Fortenberry Slate tahun ini adalah R.E.D, Memang semua nampak anggun dan cantik pada malam tuh.

Pendamping setia.. hihi


Bersama Butterfly Future Area.. cantik kan semua?







Sepanjang "On-Stage Recognition"





Kenangan yang paling manis, apabila sekali lagi saya mendapat kedudukan TOP 3 tapi kali ini untuk kategori COURT OF PERSONAL SALES pula. Sebelum ini, saya pernah mencapai 3 kali kedudukan TOP 3 untuk kategori COURT OF SHARING. Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Illahi di atas rezeki ini. Dan terimakasih kepada semua yang menyokong saya selama ini. Saya sayang anda semua.

TOP 3 Court of Personal Sales


Menanti saat-saat diumumkan sebagai 2nd Runner Up, 1st Runner Up dan Queen of Personal Sales.


Alhamdulillah.. walaupun saya berada di tempat ke-3, itu sudah cukup bermakna bagi saya kerana persaingan memang terlalu sengit. Syukur.





Alhamdulillah.. cincin berlian saya yang ke 15 dan ke 16. Terimakasih Mary Kay


Semoga perkongsian saya ini dapat memberi inspirasi pada anda semua. Sememangnya Mary Kay adalah kerjaya terbaik untuk seorang wanita. Saya bersyukur kerana mengenali Mary Kay.

Sekiranya anda suka dengan apa yang saya lakukan ini, dan ingin menjadi sebahagian dari unit Beaute Butterfly, sudah tentu saya mengalu-alukan kedatangan anda semua. Jangan segan silu untuk bertanya dan hubungi saya ya..


Rokie
Mary Kay Independent Senior Sales Director